Saturday, 15 October 2011

Yes!! Terengganu menang lagi!

Semalam adalah perlawanan suku akhir kedua di antara 2 gergasi pantai timur iaitu terengganu dan kelantan. Rasa sedikit terkilan kerana perlawanan segah ini tidak mendapat liputan di stesen tv tempatan. Rumah sewa aku tiada astro, jadi terpaksa la aku menonton perlawanan di antara selangor dan perak walaupun hati tengah melonjak-lonjak ingin melihat perlawanan yang melibatkan negeri sendiri.

Selesai sahaja perlawanan separuh masa pertama, mataku jadi berat dan seakan-akan tidak bersungguh untuk mengikuti perlawanan pada separuh masa kedua. Jadi aku pun segeralah ke kamar tidurku untuk membuat tahi mata dengan harapan terengganu akan menang pada perlawanan semalam.

Harapan ternyata tidak sia-sia. Pagi ini aku melihat keputusan perlawanan semalam di fesbuk dan ternyata terengganu mara ke separuh akhir setelah berjaya mengikat kelantan 2-2. Nasib baik la masa first leg hari tu di tempat sendiri terengganu menang 3-1. Bekalan 2 gol itu la sebenarnya yang menyelamatkan terengganu. Syabas ku ucapkan buat negeriku terengganu.

Syukurlah ada video highlight yang diuploadkan di youtube, terubat jugalah rasa ingin melihat aksi anak buah irfan bakti ni.. Apa yang dapat aku komen, Ashaari Shamsuddin terbaik! jom sama-sama kita tengok aksi-aksi semalam.. :)

video

Friday, 7 October 2011

Sedih........

Sedih.... hari ni aku tak dapat pergi solat jumaat. Masa aku bersiap tu, langit masih kelihatan cerah dan tiada tanda-tanda mahu hujan. Tapi di saat aku keluar saja dari rumah, hujan mula turun dengan perlahan. tak sampai 5 minit, hujan yang perlahan tu sudah bertukar menjadi garang. Haiya... aku pun masuk la ke dalam rumah kembali. Masa itu jam belum menunjukkan pukul 1, awal lagi..... hati dengan penuh harapan mendoakan agar hujan dapat berhenti seketika untuk memberi laluan bagiku ke masjid.

Tunggu punya tunggu, sudah jam 1.30 petang, hujan masih juga belum reda. Ya Allah, dugaan apakah ini? Aku cuma ada sebuah motor, semua budak rumahku cuma berkenderaankan motor kecuali seorang. Tapi tadi dia tiada di rumah atas sebab yang tak dapat diceritakan. Payung tiada, kalau berpayung pun tetap akan basah kerana hujan yang turun disertakan dengan angin yang agak deras.

Aku pun termenunglah seorang diri di tingkap, bilal sudah mengalunkan iqamah menandakan solat jumaat sudah mahu bermula. Jadi secara rasminya, solat zohor la aku tadi di rumah. Waa sedihnya..........

Aku mendoakan agar semua umat Islam di dunia khususnya di Malaysia sentiasa di bawah lindungan Allah.. Amin..

Thursday, 6 October 2011

My new hobby

Sekarang rasa macam dah terkena badi sukan lasak. Mungkin sebab hari tu aku beli beg deuter kot, macam la ada kena mengena kan? He3.. Hobi terbaru aku sekarang ni adalah kayak dan wall climbing. Fuh, memenatkan tapi teramatlah bestnya. Mengalahkan kesedapan ayam KFC dan burger MCD.

Aku mula berkayak dari sem lepas lagi selepas aku join 1 kelab yang diberi nama kresma, atau nama panjangnya kelab rekreasi UiTM Malaysia. Kawan yang perkenalkan aku kat kelab ni. Sem lepas aku cuma masuk untuk join kayak sebab nampak best je orang main petang-petang kat seksyen 2 tu. Bayaran dia pun cuma rm10 untuk 1 sem, murah kan? Sebab tu la aku join. :)

Tapi bermula dari sem ni, aku mula berjinak-jinak dengan sukan lasak yang diberi nama wall climbing. Memang dah tersangkut abis dah ni, rasa macam tiap-tiap malam nak pergi main kat extreme park seksyen 13 tu. Best...... Tapi dia punya lenguh Ya Rabbi, Tuhan je yang tahu...

Ingat nak beli kasut climbing, tapi harga dia mengalahkan harga beg deuter aku (tak abis-abis dengan beg deuter). Mahal..... kaki ayam je lah sem ni, Insyaallah sem depan aku akan beli. Tengah bersemangat ni. Harap-harap semangat ni takkan luntur dengan cepat.... :)